Blog #001 Zonde om niet te delen

Blog #001 Zonde om niet te delen

Er was eens een blogger.

Die ging bloggen.

En testen, dat ook.

Leuk he!

Zonder dollen,

dit is wat ik opschreef om mijn eerste test blog te starten op mijn nieuwe website. Best een stap moet ik zeggen. Je gaat natuurlijk niet zomaar een blog beginnen, je wilt iets om te delen hebben. Nou, ik heb genoeg om te delen. Het is allemaal begonnen met het in mijn huidige netwerk kenbaar maken met de switch naar adviseur, keurder & bouwinspecteur. Ik hou van mijn werk als aannemer, maar ben tegenwoordig beperkt in mijn kunnen om volledig bezig te zijn met het zware werk. Een ongeluk in 2019 op de A4/A10 heeft er namelijk voor gezorgd dat mijn hernia gaat opspelen als ik eigenwijs een deadline probeer te halen. En als je dat na een tijdje zat bent en op tijd naar je lichaam gaat luisteren, dan komt het inzicht. De vele vragen die ik in al mijn jaren als allround timmerman heb gekregen, hebben mij doen inzien dat mijn ervaring ook van waarde is in een controlerende functie.

Expert of ervaringsdeskundige,

geef het beestje een naam. Eigenlijk is het gewoon ouder worden, al die jaren tegen problemen aanlopen en ter plekke oplossingen verzinnen. Het is een alternatief voor doorleren tot je 30e als HBO student met een ingenieurs papiertje op zak, maar dan met een bak aan praktijk ervaring en een echte oplossingen ipv mooie praat, vele vergaderingen en op papier uitgedachte berekeningen. Laat me duidelijk zijn, die doorgeleerde werkvoorbereiders heb je ook nodig. Maar het mag wel wat geringer, minder lullen meer poetsen.

De visie,

vanuit mijn visie heb ik al vele oplossingen kunnen bieden aan mijn klanten, vaak nog voor niks ook. Dat zit gewoon in mij, delen is goed! Maar de warmtepomp moet ook blijven draaien en ik wil ook gewoon kikkererwten en linzen in mijn biologische bouillonsoep. Nou heb ik geen warmtepomp en zal zo’n ding in bestaande bouw “nog” niet aanraden, maar hou wel van soep. En die bereid ik het liefste op gas! Wat voor gas, dat maakt me niet uit! Gemengde, gemixte biogas met waterstof of zoiets!

Eigenzinnigheid,

dat is wat je van mij kan verwachten als je mijn blogs gaat lezen. Tegenwoordig moet je zo op je woorden letten dat je beperkt wordt in je groei. Maar juist de creativiteit in woordkeuzes en ideeën bieden ruimte voor oplossingen en dus groei! Als je binnen de lijntjes blijft kleuren zal je nooit tot out of the box oplossingen komen, simpel toch? Voor mij persoonlijk zoek ik naar een uitlaatklep voor gedachtes die ik heb met het oog op verduurzamen en de klimaat hysterie die gaat uitbarsten. Ook zal ik ervaringen vanuit het veld delen en zie graag discussies ontstaan waar we allemaal van kunnen leren!

Groet,

Stefan