Blog #003 Ze gaan je WOZ koppelen aan je energielabel…

Blog #003 Ze gaan je WOZ koppelen aan je energielabel…

Met verbijstering lees ik elke keer weer berichten in het nieuws over HET klimaat. Waarom zien we naast de huidige crisis nu al de nieuwsberichten van de crisis(en) waar we naartoe gaan en in de zelfde adem worden er oplossingen voor die toekomst tussendoor gefriemeld?

De grote heren en dames baseren de toekomst van HET klimaat op statistieken en berekeningen die hun uitkomen en gaan er hard in. Maar ondertussen wel de hele wereld overvliegen en over HET klimaat gaan praten terwijl er 1,5 jaar geleden juist knopen werden doorgehakt in videocalls…… ik gooi er even een oplossing in, ja maar die oplossing is niet gezellig. Snapt u het nog? Ik wel…..

De reden dat ze daar zijn is bekokstoven hoe ze JOU extra gaan belasten via JOU bezit.

Volgend jaar is alle bezit lekker gestegen, zo ook de WOZ op JOU woning.

Toevallig kwam er van de week naar buiten dat ze een Wereldwijde tax van 15% voor bedrijven gaan invoeren, dat is gewoon een voorloper en mooi excuus en ook nog een mooi verhaal om Jou ook met zo’n mooie tax op te zadelen.

Het energielabel voor kantoren moet in 2023 minimaal een C hebben anders mag het niet verhuurd worden. Voor JOU hebben ze iets mooiers in petto…….

Ze gaan de WOZ koppelen aan het energielabel van de woning, simpel!

Gefeliciteerd met uw in waarde gestegen woning, hopelijk heb je net zoals Peter een A-label woning en krijg je korting.

Zo niet? Doe er nu dan wat aan en verbouw je woning met duurzaamheid op nr 1 en niet die mooie visgraat vloer, Quooker kraan, zwarte stalen deuren, etc.

Ziet er mooi uit, maar gaat geen waarde toevoegen als je woning label D, E, F, G heeft.

Die willen mensen straks niet meer. 😏
Je hypotheekverstrekker ook niet als je straks moet oversluiten…….

Ik eet mijn uitsmijtertje ff op en ga bij een klant met een energielabel D de Quooker installeren en neem ff een bakkie koffie mee voor de vloerenboer die de visgraat aan het leggen is.