Energielabel aanvragen woning (EPA-W)

Bouwtechnische keuringen

Energielabels

Advies en troubleshooting

Energielabel woning, stand van zaken

U gaat uw woning verkopen? Of er komt een andere huurder? Dan heeft u dit energielabel nodig! Het betreft het officiële energielabel conform de zogenoemde NTA8800 methode. Per 1-1-2021 is dit het enige officieel goedgekeurde energielabel voor woningen in Nederland.

Wij kunnen u snel en deskundig aan een energielabel helpen voor uw woning. We maken voor u een afspraak met een adviseur om op locatie de woning te laten inmeten en op te nemen conform de richtlijnen. Daarna werkt de ep-w adviseur het energielabel verder uit en registreert het energielabel bij de centrale landelijke database.

Bovendien zijn kopers en huurders tegenwoordig steeds meer bezig met de energieprestatie van een woning. Het energielabel is ook van belang voor het vaststellen van de punten die de huurprijs van de woning mede bepaald. Buidl Vision verwacht in de nabije toekomst dat er belastingen worden opgelegd op basis van het energielabel dat is geregistreerd.

Kosten voor een energielabel:

  • Energielabel woningbouw, totale gebruiksoppervlakte minder dan 75m2 – v.a. €295,- incl. btw
  • Energielabel woningbouw, totale gebruiksoppervlakte minder dan 150m2 – v.a. €335,- incl. btw
  • Energielabel woningbouw, totale gebruiksoppervlakte minder dan 250m2 – v.a. €395,- incl. btw

Als u een offerte aanvraagt, wordt bijvoorbeeld gekeken naar het bouwjaar en aantal m2 woonoppervlakte wat de woning beslaat. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de mogelijke combinaties van verschillende installaties voor verwarming, koeling en ventilatie.

De kosten van een energielabel zijn dus van een aantal factoren afhankelijk.

Wilt u weten waar u aan toe bent? Dan is het mogelijk om een offerte aan te vragen.

Wanneer u hierbij uw adres vermeld, kunnen wij u snel een offerte op maat toesturen.

Het is bij Buidl Vision ook mogelijk om met spoed een energielabel geleverd te krijgen!

Spoed betekend dat u binnen 6 werkdagen de inspecteur op bezoek krijgt en dat het label binnen die termijn wordt geregistreerd in de landelijke database.

De extra kosten voor een spoedopname zijn €100,- incl. btw

Werkwijze aanvraag energielabel:

1: U vult uw contact gegevens in op het aanvraag formulier.

2:  Onze adviseur neemt telefonisch of per email contact met u op om de informatie van de woning met u door te nemen en om de afspraak in te plannen.

3: De inspecteur komt bij u op locatie op de afgesproken dag en tijd, mocht u niet thuis zijn dan laat de inspecteur een kaartje achter dat hij geweest is.

AANVRAAG FORMULIER

Werkgebied:

Het werkgebied voor energielabels is de randstad en het breid zich steeds meer uit. Neem gerust contact op om te informeren wat Buidl Vision voor u kan betekenen.

Uitgebreid energiebesparingsadvies

Een energiebesparingsadvies met rapportage en berekening van de kosten en baten geeft een goed inzicht in de duurzame maatregelen die in uw woning mogelijk zijn. Op basis van uw eisen en wensen stellen we een in aantal energiebesparende maatregelen samen. In een helder overzicht ziet u wat u kunt besparen en wat het gaat kosten. Bovendien krijgt u snel inzicht in energiebesparende maatregelen die resulteren in een positief energielabel en dus in de toekomst lagere belastingen.